jueves, 22 de enero de 2015

Sospirs berlanguians a Alacant - Paco Huesca García. Alicante


SOSPIRS BERLANGUIANS A ALACANT




Paco Huesca García

Programador, cinéfilo, empresario cinematográfico y promotor cultural


Alicante (Espagne)





Luis García Berlanga, manos a la cabeza




 Quina putada no haver-hi ja estat aquests dies a Alacant, Berlanga i Azcona. Lo que es hi perdien. Ha hagut per a guions, plans i seqüencies únics. Esses escenes corals que tant agradaven.
I és que si Alacant és berlanguiana per se, aquests dies superen l´inimaginable. Les escenes de Lluis XVI i de la seua filla major de Mango-Outlet negant tot sobre el bungalou en el golf pagat, segons la policia, per Enrique I L´Insaciable.

 
 I eixa folklòrica presa de possessió de Miguel Valor, El Pacificador, com a alcalde de la ciutat amb els seus festejos populars.

 Fins l´aparició en els Jutjats de Sonia, ja màrtir, santa i deessa i el seu anunci de fitxatge com a tertuliana per Tele 5, essa cadena de vips elitistes on tot val.

 Això d´Elisa plorant a doll en les Corts, diciendo que ella es normal, paga la seua hipoteca, vist de Mango i té roba amb mes de deu anys. Ni Azcona...

 L´entronització de Valor amb dolçainers i tabalets, nanos i gegants és pur Berlanga. Y el dansant amb ells en les portes de l´ajuntament. Després ja es va emocionar amb el bastó de comandament. Insisteix, va faltar una traca i una xicoteta orquestra interpretant "Sospirs d´Espanya" i "Paquito el chocolater".



Miguel Valor, alcalde de Alicante. 2015



 En el saló mes blau que mai, empresaris, polítics, banquers, cures, bisbes, militars, comunistes, les Fogueres, la Bellea i el belleo, los de l' Hèrcules,...Tots menys Camps, El Padrí, Pitu i Sonia i en eixe saló a manera d´Anne Germaine, estaven els esperits de Caruso, El Meló, El Chepa, El Tino, Pacorro i Manzanares.

 Per un altre lloc, Sonia entra en els Jutjats per a declarar ja convertida en una santa màrtir,com una verge entre rams de flors i pètals de roses en el sol a manera de catifa. Per això va ser l´alcaldessa de les flors. Guapa, guapa, guapa.
 I per si no fóra poc anuncia el seu fitxatge per Tele 5 per a parlar en taules sobre corrupció, imputació, etc. No em diguem vostès que la cosa és de cinema. Per a diverses pel.licules mediterrànies.



Sonia Castedo, ex alcaldesa de Alicante



 I el pitjor és que un es va acostumant a tot aixó. Si ja s´ha soterrat el "castedato", espere que el bo de Miguel no acabe del tot amb l´esperit de Berlanga i Azcona, o ara això continua portant Cultura.




Rafael Azcona, Luis García Berlanga y Ricardo Muñoz Suay. Rodaje. "El verdugo" (1963). Luis García Berlanga




No hay comentarios: